BLOG

Nejsem spisovatel ani novinář. Přesto tady budu psát, co budu mít na srdci. Snad se budete dobře bavit. Někdy to bude mrazivé, někdy hřejivé, ale nikdy to nebude zbytečné. Pokud jste tady, nejste běžný čtenář. Vítejte v mém světě!

Přemýšleli jste někdy, co je největší pastí vašeho života? No není to lehké vymyslet, protože je to vaše mysl. Tak a jak má vyšetřovatel usvědčit pachatele, když je pachatelem on sám? Tomu říkám černý humor se vším všudy.

MÉDIA: Jedná se o velmi silný nástroj homogenizace a tedy i manipulace s lidmi. Média mají sloužit všeobecnému blahu, neboť informovanost je považována za výsadu blahobytu a pokroku. Bohužel hodnotná informační média, jako jsou kanály s dokumentárními pořady o přírodě, vědě nebo spiritualitě (nemyslím náboženství nebo esoteriku) se těší mizivému...

V předchozím článku jsem se dotknul termínu homogenizace a jeho škodlivosti pro jedince a nakonec pro celou naši společnost. Ale cítil jsem nutkání, uvést nějaké příklady homogenizace v našich životech, v našem prostředí, okolí. Uvedu vždy oblast našeho života, příklady a co to pro náš život znamená.

Stále častěji slyšíme všude kolem motivační prohlášení: Buď sám sebou, vezmi svůj život do svých rukou, vzhlížej ke vzorům, které to "někam dotáhly", použij a osvoj si jejich metody "úspěchu".